måndag 4 februari 2013

Recension Peter Getz Getz together


Det finn skivor som är av den sorten att det räcker att höra lite av ett ljudklipp på nätet för att man skall bli hänförd och inse att detta är något storartat. Så är det med Peter Getz nya album Getz together.  Ihop med Stockholm jazz trio har han spelat in 15 underbara jazzlåtar i magiska versioner där hans varma omfamnande röst står i centrum.  En egen låt och en standard dök upp på hans första soloplatta för några år sedan, resten är nya låtar med Peter.

Stockholm jazz trio står för det briljanta kompet. Daniel Tilling spelar oerhört vacker på sin flygel. Jan Adefelt bjuder på ett härligt soft spel på sin kontrabas. Han har även gjort många av plattans underbara arrangemang. Jesper Kviberg är en klippa bakom trummorna.

Peter inte bara sjunger med fantastisk frasering rakt igenom. Han bjuder även på oerhört vältajmat akustiskt gitarrspel.  Lyssna bara på She Walks this earth.

Wojtek Goral gästar med finfint altsaxofonspel på Life is funny love sublime. Sällan har jag hört standards såsom East of the sun, Too close for comfort, All or nothing at all, One for my baby, Girl from Ipanema, Lulu,s back in town och What are you doing the rest of your life såhär hudnära naket vackert.

Peter skriver I texthäftet att allt är inspelat “live i studio” och att de meverkande velat fånga den känsla som uppstår när man ger konserter inför publik. Detta har gänget verkligen lyckats med.

Med få svenska aktiva manliga jazzsångare är detta en välkommen liten pärla som kommer att snurra flitigt på skivtallriken framöver.


Betyg; JJJJJ

Johan E. Skoglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar