torsdag 21 november 2013

Recension Toby Keith Drinks after work

Toby Keiths nya album Drinks after work är något av en mellanplatta. Texterna är som vanligt bra med flera nya blivande radsklassiker. De passar fint ihop med melodierna även om dessa inte riktigt når upp till toppklass. Den som eftersöker nya allsångsrefränger i stil med I love this bar och Beer for my horses lär bli besviken. Det saknas också den där stora kärleksballaden med stort K. Den som är en riktig tear-Jerker. Nio låtar, alla utom titelmelodin har Toby själv knåpat ihop med sina vanliga låtskrivarpartners Bobby Pinsson och Scotty Emerick samt Rivers Rutherford.

Deluxe-utgåvan som jag har är 43 minuter lång och bjuder på tre bonusspår. En låt om USAs marinkår som hannar i humorfacket. Chuck's gone är en rörande balladhyllning till Tobys basist och turnéledare Chuck Goff som avled i en bilolycka tidigare i år. Men duett-versionen av Jimmy Buffet-klassikern Margaritaville, tagen från Sammy Hagars nya album är totalt meningslös.

Absolut ingen dålig skiva men TK kan så mycket bättre. Därför bara medelbetyg och rekommendation bara till hardcore-fans som prompt vill ha alla hans album, dit vilket undertecknad väl får räknas.  

Betyg: JJJ

Johan E. Skoglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar