måndag 3 mars 2014

Juha Mulari

Är definitivt ingen ny Cash eller Cornelis men likafullt bjuder hans självbetitlade debutalbum på 10 intressant livsbetraktelser av en 49-åring som varit med om en hel del. Om vi säger så.
Visselpartierna på de två första spåren på skivan känns lite väl rudimentära. Men skivan är klart hörvärd likafullt och det skall bli kul att se vad Petter mer väljer att ge ut på sin nystartade etikett Baba Recordings.

Textrader som "Ho sa jag är inte deprimer - bara stämd i en lägre ton", får en att haja till. Synd bara att inte texterna är tryckta i CD-häftet.

Caroline af Ugglas sjunger duett på en låt och hennes make Heinz Liljedahl spelar på skivan. Juha har skrivit åtta spår helt själv och i 2 är Peter Kvint inblandad. Producenten Simon Nordberg har tidigare fått en grammis (2003 för årets producent - tillsammans med Jocke Berg – för Lisa Miskovskys album Fallingwater).

Att Juha använder sina egna erfarenheter gör autenciteten i det svarta materialet ännu mer äkta.

Årets svenska utropstecken och överraskning hittills. Bäst är sista spåret Segla in i hamn med Robert Qwarforth som medproducent. Han spelar även piano på låten och gör det så avskalat fint ihop med Svante Henryssons delikata cellospel och solo att man häpnar. Detta är stort min vänner. Mycket stort.



Johan E. Skoglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar