Knut Håkanssons vackra tonsättning av Erik Axel Karlfeldts Brusala är svensk folkmusik när den är som bäst. Ward Swingles kongeniala arrangemang på Jerone Kerns och Oscar Hammersteins II All the things you are är läckert svängig. Ernst Tochs Geographical fugue likaså. Ola Gjelios Northern lights är modern norsk körmusik av yppersta klass.
Uruppförandet av Emil Råbergs tonsättning av Ulla Ekhs dikt Våra hjärtans vilda danser är ännu ett bevis på att Norrbotten är fullt av skickliga körkompositörer. Hans äldre kollegor Jan Sandström och Torbjörn Paulin bjuder båda på storartade musikupplevelser.
Sandströms jojk Biegga luohte efter Johan Märak är kvällens höjdpunkt. Stefan Svenssons skickliga solosång är pricken över det musikaliska i:et. Paulins två Alf Henrikson-tonsättningar Gravarna i Caere och Äggvietfärg är båda lika korta som charmanta.
Tidigare korister förstärker kören i Johannes Brahms Waldeesnacht och folkvisan Jag blåste i min pipa i arrangemang av Lille Bror Söderlundh där Finn Dahl är skön solist.
Kvällens konferencier Börje Ekström presenterar programmet med den äran. Monika Wasberg som lett kören i 20 år har en stor del i detta formidabla femtioårsfirande.
En passande flygtur till månen i form av Benny Anderssons och Kristina Lugns En skrift i snön får avsluta kvällens mångfacetterade musikaliska resa på sångens vingar.