fredag 30 september 2016

Läs min recnesion av Monica Tellströms nya CD i dagens NSD!


En kärleksfull resa till destinationen jazz

Monica Tellström, flitig gäst på de kaféer och restauranger runtom i Luleå där de spelas jazz, bjuder på en lika kort som intensiv resa till Destination jazz på den nya 32 minuter långa cd:n med samma namn. Fyra låtar från den stora amerikanska sångboken samsas med en brasilianare, hennes namne Zetterlunds melodifestivalbidrag "När min vän" signerad Ove Thörnquist, irländska rocksångerskan Imelda Mays "Bury my troubles" och Jake Jacobsons originallåt "Monicas music".

Jake står också för skivans alla arrangemang och spelar piano i den kvintett som backar upp Monica och i övrigt består av trumslagaren Mats Danell, Tommy Skotte bakom basen och de tvenne blåsarna Bengt Ek på klarinett och tenorsaxofon samt Christer Ödberg på trumpet.

Musikanterna bjuder på många sköna solon som utmärkt inramar Monicas jazziga röst. Duktiga jazzsångerskor går det tretton på dussinet av men med kärlek till musiken kan man komma långt vilket Monica Tellström bevisar med denna fina lilla platta.

Lyssna bara på fraseringen i A. C. Jobims "How intensive". Monicas musik är en härlig hyllning till nedlagda spelstället Jazzomat med läcker scatsång. Missa inte denna kärleksfulla resa till Destination jazz.

Johan E. Skoglund 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar