fredag 9 februari 2018

John Williams conductor

Är en ny 20-cdbox  som innehåller 20 album där John Williams dirigerar sin och andras musik. Inget helt soundtrack men mycket filmmusik.  Även jazz, klassisk musik och marscher. Allt är från början av 1990-talet till förra året. Det medföljande häftet innehåller en tråkig essä på flera språk. Sedan infor om skivor med spårlängder, kompositörer och när det spelats in.

Skivorna är i pappfodral med originalomslagen på framsidan och likadana svarta bakgrunder med vitt texttryck på alla skivor. De flesta albumen är med Boston Pops. Såhär i OS-tider ingår de officiella klassiska albumen både från OS i Atalanta 1996 och vinterspelen  Salt Lake City 2002.    

Bland solisterna märks jazzsångerskan Nancy Wilsson, violinisterna Joshua Bell och Itzak Perlman samt cellsiten Yo-Yo Ma. Mycket körer förekommer på några av skivorna.

Jag har ännu inte hunnit lyssna på alla skivor men av det jag har hört är en del ren hissmusik men mycket är välldigt njutbart. Och 20 skivor för 699 kronor inklusive frakt ger 34,95 spänn för skiva vilket är synnerligen prisvärt.

Johan E. Skoglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar